Het Zomerkamp voor kinderen van 7 tot 11 jaar

Hoewel we samen op kamp gaan, zijn er twee groepen op basis van leeftijd. Beide groepen hebben een eigen programma dat is aangepast aan hun leeftijd!

Voor kinderen van 7 tot 11 jaar

De A-groep is voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar (tot en met groep 8). Samen met de B-groep voor kinderen van 11 tot 16 jaar gaan we een gezellige week op kamp. Hoewel we samen op kamp gaan, zijn er twee groepen op basis van leeftijd.

Beide groepen hebben een eigen programma dat is aangepast aan hun leeftijd, maar soms doen we ook dingen samen.

De eerste keer op kamp?

De eerste keer op kamp kan spannend zijn voor jonge kinderen en daarom geeft de leiding veel aandacht. Bij aankomst op de boerderij beginnen de kinderen met het opmaken van hun bed om rust en vertrouwen te krijgen. Vervolgens starten we met kennismakingsspelletjes om elkaar beter te leren kennen en de leiding ook.

Op kamp kun en mag je meer dan thuis!

Gedurende de week zitten de kinderen in een vaste groep met ongeveer vijf kinderen en een vaste leiding. Tijdens de eetmomenten en activiteiten blijven ze bij hun vaste groep en dit zorgt voor structuur, veiligheid en geborgenheid. Daarnaast is er een "vliegende keep" die altijd klaarstaat voor kinderen die even extra aandacht nodig hebben.

Op het kamp mogen de kinderen zich uitleven en misschien iets meer doen dan thuis, maar de leiding houdt toch de touwtjes strak in handen. Zo zorgen we ervoor dat kinderen goed eten, drinken en wassen, en dat ze op tijd douchen. Medicijnen, zowel voorgeschreven als paracetamol, worden altijd beheerd door de leiding.

Twinkel, twinkel, kleine ster

Kinderen gaan op het kamp later naar bed dan thuis, maar om te zorgen dat ze voldoende rust krijgen, hebben we regelmatig een middagrust. Sommige kinderen slapen dan een uurtje en anderen lezen rustig een boekje. Als een kind extra rust nodig heeft, zorgen we daar ook voor.

Er kan soms een groot verschil zitten tussen wat de jongste en oudste kinderen van de A-groep aankunnen, en in het programma houden we hier rekening mee. De oudste kinderen kunnen soms een extra activiteit doen terwijl de jongste gaan slapen.

Het ervaren leidingteam verzorgt een onvergetelijke zomerweek

Kinderen die het volgende schooljaar naar de middelbare school  gaan, mogen meedoen aan het B-kamp voor kinderen van 11 tot 16 jaar. Soms gebeurt het dat een kind al eerder toe is aan het B-kamp of juist nog een jaar langer bij de A-groep wil blijven, en dit kunnen we vooraf bespreken.

Het is nogal wat om je kinderen over te dragen aan de zorg van het leidingteam. Dat begrijpen we heel goed. Tijdens het kampspreekuur voorafgaand aan het kamp kun je het hele leidingteam ontmoeten, ons beter leren kennen en al je vragen stellen. Wil je niet wachten? Geen probleem, want we kunnen vooraf natuurlijk ook bellen of zelfs afspreken. Leiding is in het bezit van een VOG.

 

 

Dit wordt het avontuur van je zomer!

Schrijf je nu in voor het zomerkamp van Zoetermeer naar Het Woldhuis in Apeldoorn.