Het programma is geheim!

Het kampprogramma is het grote geheim van het leidingteam! Zelfs tijdens de week zullen we dit niet verklappen.

Een tipje van de sluier..

Maar we kunnen wel vertellen hoe een dag er ongeveer uitziet en wat we de afgelopen jaren hebben gedaan.

Begin de dag met een dansje

Een dag begint met opstaan en de leiding maakt iedereen lekker vroeg wakker zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de dag. Daarna gaan we ons aankleden en eten we met zijn allen aan tafel.

Gedurende de week zit je met ongeveer vijf kinderen in een groepje bij een vaste leiding en tijdens de eetmomenten zit je gezellig bij je groepje. Het eten is een rustmomentje op de dag.

Zodra we klaar zijn met eten is het tijd voor de afwas. We doen dit altijd op een gezellige manier met lekker veel muziek, veel zingen en natuurlijk dansen.

Speurtochten, bosspellen en heel veel buiten zijn

Na het eten is er volop tijd om buiten te spelen met iedereen en daarna gaan we een activiteit doen. Dit kan van alles zijn, van een speurtocht tot een fietstocht, van levend stratego spelen tot knutselen. Veel activiteiten doe je met je eigen groepje en dan kun je vaak ook punten verdienen als we het tegen elkaar opnemen in een spel.

Naar dierentuin of pretpark dankzij sponsoren

Voordat we op kamp gaan, doen we een sponsoractiviteit om geld in te zamelen. Ook krijgen we veel steun van allerlei organisaties. Met dit geld gaan we dan een leuke activiteit doen zoals naar een pretpark.

Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld naar Dierenpark Amersfoort geweest en het jaar daar voren brachten we met de A-groep een bezoek aan attractiepark Julianatoren en met de B-groep een bezoek aan het Klimbos in de Veluwe.

Wat zouden we dit jaar gaan doen?

Gezond avondeten is belangrijk, maar pannenkoeken ook

Als we op de boerderij zijn tijdens lunchtijd, eten we daar, maar als we op pad zijn eten we onderweg een lunchpakketje. Zodra het tijd is voor avondeten fluit de leiding iedereen bij elkaar. We wassen onze handen en gaan dan aan tafel. De kookstaf maakt elke avond vers eten klaar.

Als je allergisch bent of iets echt niet lust, kun je dit van tevoren aangeven op je inschrijfformulier, de kookstaf houdt daar dan goed rekening mee.

De avond is nog jong

Na het eten is het nog lang geen bedtijd! We kunnen spannende spellen spelen in het bos, liedjes zingen bij een kampvuur of zelfs een dropping gaan doen. Slapen doe je thuis maar.

Wanneer iedereen na een vermoeiende dag eindelijk uitgeput is, is het tijd om naar bed te gaan. We gaan allemaal tandenpoetsen en daarna naar de slaapzaal. In de slaapzaal wordt het licht gedoofd en is het tijd om te rusten. Er mag dan natuurlijk niet meer gepraat worden, er mogen geen snoepjes meer gegeten worden, het bed mag niet verlaten worden en iedereen houdt zich daar altijd netjes aan.

Na een heerlijke nachtrust, kraait de haan en is het tijd om op te staan.

 

 

Dit wordt het avontuur van je zomer!

Schrijf je nu in voor het zomerkamp van Zoetermeer naar Het Woldhuis in Apeldoorn.