Veelgestelde vragen

Mag ik mee op kamp?

Voor welke leeftijdsgroep is het kamp?
Voor kinderen van 7 t/m 15 jaar.
Mag ik als ouder op bezoek komen?
Bezoek tijdens de kampweek stellen we niet op prijs. Het verstoort ons dagprogramma en we willen graag voorkomen dat het ene kind wel bezoek en het andere kind geen bezoek ontvangt.
Mijn zoon of dochter wil voor de eerste keer mee. Zijn er vriendjes of vriendinnetjes van hem/haar die ook meegaan?
Wij kunnen om privacyredenen geen namen bekend maken. Maar het is natuurlijk wel leuk als je je samen met een vriendje of vriendinnetje inschrijft. Dan weet je meteen zeker wie er nog meer mee gaat.

Vervoer en verzekering

Gaan we met de bus naar kamp?
Ja.
Waar vandaan en hoe laat vertrekt de bus?
Informatie over hoe laat en waar we op de vertrekdag verzamelen en hoe laat we een week later weer terugkomen ontvangt u 4 tot 6 weken voorafgaand aan het kamp.
Is er een reisverzekering afgesloten?
Alle kinderen die meegaan zijn via een groepsreisverzekering verzekerd. Deze verzekering houdt onder meer in: reisongevallen en aansprakelijkheid. Let op! Reisbagagedekking is in deze groepspolis niet inbegrepen. Neem daarom zo min mogelijk (en liefst géén) waardevolle spullen mee.

Mag ik mijn fiets meenemen?
Alle B-kampdeelnemers nemen een fiets mee. Neem een fiets mee waar je makkelijk op kunt fietsen, die in goede staat is, voorzien van werkende verlichting en een slot. We fietsen in een kampweek gemiddeld ongeveer 70 km dus een goed zadel en versnellingen zijn geen overbodige luxe. Een in goede staat verkerende fiets is fijn voor jezelf, maar ook voor de rest van de groep. Wij zorgen voor het vervoer van de fietsen, dus kom op de fiets naar de bus. En vergeet het reservesleuteltje niet!

Slapen tijdens kamp

Kan ik bij mijn vriend/vriendin op de slaapzaal?
De kamerindeling wordt gemaakt op basis van leeftijd en natuurlijk kunnen vrienden of vriendinnen gezellig op dezelfde kamer slapen. Geef op het inschrijfformulier aan wie je vriend of vriendin is.
Wat moet ik meenemen voor het slapen?
Een slaapzak en een hoeslaken. Vergeet ook je hoofdkussen, pyjama en favoriete knuffel niet. In de brief met vertrekinformatie staat een meeneemlijst. Deze ontvang je 4 tot 6 weken voorafgaand aan het kamp.

Kampactiviteiten

Wat gaan we doen?
Wat we precies gaan doen blijft nog een verrassing. Maar we doen alleen maar leuke dingen, zoals bosspelen, kampvuur bouwen, knutselen, speurtochten, avondspelen en een knalfeest aan het einde van de week.
Wat doen we als het slecht weer wordt?
We hopen op goed weer! Als het wat minder weer is, dan hebben we binnen ruimte voor activiteiten. We zorgen natuurlijk voor een regenprogramma zodat ook deze dagen een feest zijn.

EHBO / ziekte / diëten / teken / medicijnen

Cornona
Mochten we tegen de tijd dat wij op zomerkamp gaan opnieuw te maken krijgen met coronamaatregelen dan zullen wij de nodige aanpassingen doen in ons programma om de week veilig te organiseren. We volgen hiervoor het landelijke protocol voor zomerkampen, de landelijke maatregelen en, indien van toepassing, de regionale maatregelen rondom Apeldoorn’.
Zijn er voldoende medische materialen mee op kamp?
Op kamp is standaard een EHBO-koffer aanwezig met medische materialen.
Wat als mijn kind ziek wordt op kamp?
Onder normale omstandigheden zorgt het leidingteam voor een ziek kind. Over het algemeen is een kind snel weer opgeknapt.
Kan mijn kind mee op kamp met zijn/haar dieet?
Ja, de kookstaf zal rekening houden met wat uw kind mag eten. Graag duidelijk aangeven op het inschrijfformulier wat voor dieet uw kind heeft. Als de kookstaf vragen heeft, zullen zij voor het kamp contact met u opnemen.
Wordt er tijdens dit kamp ook tekencontrole gehouden?
Ja. Het is belangrijk om teken z.s.m. te verwijderen en daarom wordt er dagelijks gecontroleerd op teken. Als er bij uw kind een teek is verwijderd, dan informeren wij u hierover bij thuiskomst.
Mijn kind neemt medicijnen mee op kamp, hoe werkt dat?
Alle medicijnen (dus ook ‘gewone’ aspirine, azaron etc.) moeten worden ingeleverd bij het leidingteam op het verzamelmoment bij de bus, bij het vertrek. je kunt ze inleveren bij de daarvoor aangewezen persoon van het leidingteam. Op die manier wij er zeker van dat de juiste medicijnen op het juiste tijdstip, in de juiste hoeveelheid door het juiste kind worden ingenomen.

Mijn vraag staat er nog niet bij!

Als er nog meer vragen zijn dan graag contact met ons opnemen via info@hetzomerkamp.nl.

Inschrijven?